Upgrade to Pro — share decks privately, control downloads, hide ads and more …

Professionele logo-ontwerpservice in Nederland

Professionele logo-ontwerpservice in Nederland

De basis van een professioneel logo is dat het opvallend en doeltreffend is. Het moet de kracht van je bedrijf of merk benadrukken en aansluiten bij de doelgroep. Een goed symbool kan ook een geheugensteuntje zijn, iets wat je niet gemakkelijk vergeet.

7b271649e7bc003ba4723d6ca60ccc23?s=128

Linda Kooijman

July 17, 2021
Tweet

Transcript

 1. Logo laten ontwerpen Professionele logo- ontwerpservice in Nederland.

 2. Als u een bedrijf heeft, moet u een logo hebben.

  Er is geen vraag over. Uw logo is de vlag van uw merk. Het is het symbool dat uw merk vertegenwoordigt, dus het is ongelooflijk belangrijk om de juiste te hebben. Als je naar professionele logo-ontwerpen kijkt, is het belangrijk om jezelf in de schoenen van je klant te verplaatsen. Laten we eerst eens kijken of uw bedrijf een merkdoel heeft. Uw logo kan een duidelijk merkdoel hebben, maar uw doel kan vaag zijn. Als u bijvoorbeeld een digitaal mediabedrijf bent en uw logo probeert uw expertise op het gebied van websiteontwerp te vertegenwoordigen, heeft u misschien wat nodig is, maar het kan nog steeds positief zijn als uw merkdoel is "aansprekende afbeeldingen maken om het bereik te maximaliseren van sociale media” of als uw merkdoel is “het communiceren van een boodschap en tone of voice naar klanten en volgers”. WAAROM HEB JE EEN PROFESSIONEEL LOGO-ONTWERP NODIG?
 3. Zodra je een duidelijk merkdoel hebt, beginnen we met het

  ontwerpproces. Voordat een logo kan worden gemaakt, moeten we de specifieke kleurkeuzes bepalen die gemaakt moeten worden. Er zijn verschillende opties voor het maken van professionele logo's. We adviseren NIET om voor kleur "programmer's black" te gebruiken. Onthoud dat het primaire doel van een logo is om uw merk te onderscheiden van alle andere merken die een vergelijkbaar kleurenpalet gebruiken. Als het verkeerd wordt gedaan, zal het uiterst onleesbaar en onprofessioneel zijn. We raden aan om de meest neutrale kleuren te kiezen voor uw logo-ontwerp. Dit betekent het kiezen van kleuren die geen patronen creëren of een bepaalde kleur intensiveren, zoals "koningsblauw" of "neutraal grijs" (hoewel het geen kwaad kan om dingen een beetje door elkaar te halen). We raden ook aan om geen serif-lettertype te gebruiken dat een gedurfde of bohemien aantrekkingskracht heeft. Denk aan alle schrijvers, kunstenaars en architecten die Helvetica, Arial of Comic Sans vereerden vanwege de strakke, moderne uitstraling. Als u een klein aantal items heeft, zoals een app-pictogram, een 'over ons'- pagina of een brochure, is het volkomen acceptabel om deze lettertypen te gebruiken.
 4. Het belangrijkste om te onthouden bij het ontwerpen van een

  logo is om het eenvoudig en gedenkwaardig te maken. Het is een goed idee om iconografie in uw logo te gebruiken als u zich in een creatief veld bevindt, omdat mensen visuele aanwijzingen associëren met creativiteit. Het is misschien leuk om ook letters in je logo te gebruiken, maar houd het simpel. Bij het maken van een logo ligt onze nadruk op het creëren van iets waar mensen direct een connectie mee hebben. We hebben een aantal praktische tips gevonden, maar dit is slechts een algemene lijst. We duiken in meer boetiekontwerptips en - tactieken in het unieke type logo-advies in dit bericht. Hoe maak je een goed logo dat klanten aantrekt?
 5. 1.) ZORG ERVOOR DAT UW MERK HERKENBAAR IS WE GEBRUIKEN

  HONDERDEN VERSCHILLENDE 70/25-TRANSPARANTIEBENADERINGEN VOOR DE ONTWIKKELING VAN LOGO'S. ALLE LOGO'S DIE WE ONTWERPEN ZIJN IN VERSCHILLENDE GRIJSTINTEN OM ERVOOR TE ZORGEN DAT ZE IN LIJN ZIJN MET DE ALGEMENE KLEURTRENDS. ZOWEL WIJ ALS ONZE KLANTEN BENADRUKKEN HET BELANG VAN HET BOUWEN VAN EEN UNIEK MERKSYMBOOL DAT ZICH ONDERSCHEIDT VAN DE MASSA EN COMMERCIEEL VERTREKPUNT WORDT VOOR PERSBERICHTEN, BEDRIJFSNIEUWSBRIEVEN, ENZ... U MOET NIET BANG ZIJN OM MET KLEUR TE EXPERIMENTEREN ALS U DENKT DAT UW LOGO EEN VERKLARING KAN AFLEGGEN. 2.) BEGRIJP DE POSITIE VAN UW MERK IN DE MARKT HET KUNNEN BIEDEN VAN EEN UNIQUE SELLING PROPOSITION (USP) IS CRUCIAAL OM JEZELF ALS ONDERSCHEIDEND TE PROFILEREN. HET ZAL HELPEN DE GESCHIEDENIS EN LEVENSDUUR VAN UW MERK VAST TE STELLEN. ALS U VANAF HET BEGIN DE WAARDE VAN ERKENNING KUNT KWANTIFICEREN EN BEREIKEN, KUNT U OOK UW KLANTENBESTAND LATEN GROEIEN. BEGRIJP DE STERKTES, ZWAKTES EN KANSEN VAN UW MERK. 3.) KEN DE ESSENTIE VAN UW MERK WAT MAAKT UW BEDRIJF ANDERS DAN UW CONCURRENTEN? HET KENNEN VAN UW USP'S EN INZICHT IN UW KLANTEN ZAL U HELPEN BIJ HET DEFINIËREN VAN EEN SUCCESVOLLE MERKSTRATEGIE EN WAT U WEL EN NIET KUNT DOEN. 4.) HEB EEN SLIMMER BEDRIJFSPLAN HET IS BELANGRIJK OM UW BEDRIJF OP TE NEMEN IN UW MARKETINGSTRATEGIE. HOEVEEL SOCIALE CAMPAGNES KUNT U ZICH BIJVOORBEELD VEROORLOVEN OM U TEGELIJKERTIJD TE BINDEN EN HOE LANG VOORDAT U UW INSPANNINGEN MOET RICHTEN OP EEN PRODUCTLANCERING? HET IS OOK BELANGRIJK OM NA TE DENKEN OVER TREFWOORDONDERZOEK EN HET GENEREREN VAN VRAAGKAARTEN. 12
 6. Een logo is de hoeksteen van uw bedrijf. Het kan

  je merk maken of breken, dus het is belangrijk om het goed te doen. Hier zijn enkele fouten die u moet vermijden: - Het gebruik van trendy lettertypen die momenteel erg populair zijn. De beste logo's zijn tijdloos, dus vermijd het gebruik van trendy lettertypen die over een jaar of twee verouderd kunnen zijn. - Te veel kleuren gebruiken. Bekijk dit artikel over kleurcontrast voor meer informatie. - Vergeten een kleurenpalet voor uw logo te kiezen. WELKE FOUTEN KOMEN VAAK VOOR TIJDENS HET ONTWERPPROCES VAN EEN LOGO EN HOE KUNNEN ZE WORDEN VERMEDEN?
 7. Stap 1: Kies de juiste kleuren Kleurenschema's helpen uw logo

  op te vallen. Dit is een van de belangrijkste stappen in uw logo-ontwerpproces. Merken verwarren de felle kleuren soms met een leuk totaalontwerp. Kleurencombinaties zijn doorgaans niet betrouwbaar, dus u wilt het juiste gevoel van geloofwaardigheid wekken met uw logo-ontwerp. Als je de verkeerde kleuren kiest bij het ontwerpen van je logo, creëer je waarschijnlijk een onprofessioneel merk, waardoor conversies afnemen. Wanneer u kleuren kiest, moeten de volgende vragen worden onderzocht. Zijn de primaire kleuren complementair? Kies niet dezelfde kleur als de secundaire kleur. Voeg geen secundaire kleuren toe die een warble of kleuraccenten veroorzaken die afleiden van de primaire kleur. Een verkeerde uitlijning van kleuren is meestal geen groot probleem met professionele logo's, maa potentiële klanten zullen dit zien als een signaal dat uw merk amateuristisch is. DE SKY IS THE LIMIT ALS HET GAAT OM HET KIEZEN VAN JE KLEURENPALET, DUS ALS JE HET BUDGET HEBT, DOE DAN WAT IN-HOUSE DESIGN EN BEPERK DE LOGO-KLEURKEUZES TOT EEN PAAR BASISKLEUREN. - HET KIEZEN VAN EEN ACHTERGROND VAN SLECHTE KWALITEIT DIE UW MERK WEERSPIEGELT, BRENGT UW MERK NIET OP ÉÉN LIJN MET DE CONSUMENTEN. EEN GOED LOGO-ONTWERP COMMUNICEERT EEN GEVOEL VAN DOEL, VERTROUWEN EN VERBONDENHEID MET UW MERK. ALS U EEN ACHTERGROND VAN SLECHTE KWALITEIT KIEST, ZAL UW LOGO UW MERK WAARSCHIJNLIJK WEERGEVEN OP EEN MANIER DIE ONAANGENAAM IS VOOR UW DOELGROEP. ZIE DIT BERICHT OVER HET KIEZEN VAN DE BESTE LOGO'S VOOR UW KLANTEN VOOR MEER INFORMATIE. KOOP UW PROFESSIONELE LOGO-ONTWERP NU U EEN PROFESSIONEEL OGEND LOGO KUNT ONTWERPEN, GAAN WE AAN DE SLAG EN MAXIMALISEREN WE UW KANSEN OP HET BEHALEN VAN DE BESTE RESULTATEN MET UW LOGO-ONTWERP.
 8. H O E K U N T U H E

  T M E E S T E U I T U W L O G O - O N T W E R P H A L E N ? C O N C L U S I E : E E N P R O F E S S I O N E E L L O G O I S E E N B E L A N G R I J K O N D E R D E E L V A N D E I D E N T I T E I T V A N U W B E D R I J F E N H E T I S D E M O E I T E W A A R D O M E R T I J D E N G E L D I N T E I N V E S T E R E N O M E R V O O R T E Z O R G E N D A T H E T G O E D W O R D T G E D A A N !
 9. Uw logo is het belangrijkste visuele element van uw merk

  en kan veel zeggen over uw bedrijf. Een slecht logo kan het verschil zijn tussen een succesvol bedrijf en een flop. Om het meeste uit uw logo te halen, volgen hier enkele tips: 1) zorg ervoor dat het ontwerp van uw logo weerspiegelt wat u doet. Welk logo u ook kiest, het logo moet de persoonlijkheid van uw merk weerspiegelen. Dus wees creatief! 2) gebruik een duidelijk kleurenpalet voor uw merk. Aangezien kleuren meer van invloed zijn op mensen dan op afbeeldingen, moet u een kleurenbalans creëren die voor mensen gemakkelijk te begrijpen is. Gebruik bijvoorbeeld geen zwart-wit voor donkere kleuren in je logo. 3) overweeg kleursynoniemen voor kleur. Gebruik complementaire kleuren voor de primaire en secundaire kleurenparen van uw merk om een consistente stijl te creëren. 4) neem bedrijfssymbolen en -kleuren op in uw logo om uw identiteit verder te definiëren. Het primaire logo is slechts het topje van de ijsberg. Uw logo moet een aanvulling zijn en verder reiken. Ga nog een stap verder door uw logo een uniek silhouet te geven, of een karakter/idee dat doorschijnt in het logo. Ten slotte moet je ervoor zorgen dat je logo mobielvriendelijk en gebruiksvriendelijk is. Door deze tips te volgen, maakt u van uw logo een krachtig marketinginstrument, vergroot u de zichtbaarheid van uw bedrijf en onderscheidt u zich van de rest.
 10. 17 Haast u niet om uw logo te maken -

  het is een grote investering voor uw bedrijf. Zorg ervoor dat u veel werk aan het ontwerp doet voordat u uw kleurenpalet en stijlgidsen kiest. Overweeg ook deze tips: De persoonlijkheid en unieke stijl van uw bedrijf moeten centraal staan bij het ontwerpen van uw logo. Wanneer u de stijlgidsen gebruikt, moet u altijd kiezen voor het kleurenpalet dat overeenkomt met de persoonlijkheid van uw merk. Je wilt je logo geen warm, uitnodigend kleurenpalet geven. Uw merk moet ook een uniek visueel vocabulaire hebben - uw merk moet op eigen benen staan, zelfs als het deel uitmaakt van een grotere campagne of merkidentiteit. Kies kleuren op basis van de cultuur en doelen van uw bedrijf. https://logo-latenontwerpen.nl/logo-laten-ontwerpen-amsterdam/
 11. 1. 2. 3. 4. Een professioneel logo is een belangrijk

  onderdeel van de identiteit van uw bedrijf en het is de moeite waard om er tijd en geld in te investeren om ervoor te zorgen dat het goed wordt gedaan!
 12. Een logo is een belangrijk onderdeel van de identiteit van

  uw bedrijf en het is de moeite waard om er tijd en geld in te investeren om ervoor te zorgen dat het goed wordt gedaan! Een professioneel logo is direct herkenbaar, brengt de boodschap en sfeer van uw merk over en start gesprekken over uw producten en diensten. Dus, zonder verder oponthoud, laten we erin springen! Een goed logo is onderdeel van een strategie, maar bovenal is het een identiteitselement dat mensen vertelt wie je bent, wat je doet en waarom je klanten met je willen samenwerken. Dus, hoe maak je eigenlijk een logo? Houd met me mee en houd het simpel; logo-ontwerp is mooi gesneden en droog. Er valt niet veel uit te leggen, behalve proberen zoveel mogelijk informatie aan potentiële klanten over te brengen.
 13. En maak indruk op uw klanten, terwijl ze hun gloednieuwe

  aanwinst nog aan het uitpakken zijn door uw merkidentiteit te perfectioneren. Het begint met een idee - en afhankelijk van de complexiteit of schaal van uw bedrijf, kunt u een paar verschillende opties of uitgangspunten hebben. Voordat je begint met het opstellen van een logo, is het handig om jezelf een aantal vragen te stellen. Als u een klein basisbedrijf heeft, kunt u contact opnemen met lokale of regionale verenigingen of personen waarmee u omgaat en met hen praten alsof uw bedrijf een lokale eenpersoonsvereniging is (of een soortgelijk contact leggen via LinkedIn). Dat kan helpen om uw logo-ideeën en voorlopige schetsen met de juiste esthetiek te zaaien.
 14. Voor een groot of complex bedrijf kan om te beginnen

  een standaardsjabloon worden gedownload van veel logolablishing.com-directories. Houd uw uiteindelijke logo in principe hetzelfde als uw oorspronkelijke logo. Geen wijzigingen of verdere herzieningen daarvan zullen u teveel stress bezorgen of resulteren in een langdurige visuele identiteit & merk. Als je eenmaal zeker weet dat je merkidentiteit perfect is, zorg er dan voor dat je logo er direct naast staat.
 15. Thank You Logo laten ontwerpen