مخزن اسید
مخزن اسید، تانکر و یا منبعی با حجم بالا بصورت ضد اسید است که به منظور ذخیرهسازی اسید ها و یا مواد قلیایی متفاوت در انواع مختلف با جنس بدنه استیل، پلی پروپیلن، کامپوزیت، پلی اتیلن و یا هر ماده ای که واکنشی نسبت به مواد شیمیایی نشان ندهد، گفته می شود. مخزن اسید باید دارای استحکام و مقاومت بالایی باشند تا در طول گذشت زمان دچار خوردگی نشوند. اسیدها کاربردهای مختلفی اعم از ساخت انواع کود، باتری سازی، تصفیه فاضلاب، تصفیه آب و… دارند. یکی از مهمترین مزایای پلی اتیلن در صنعت ، مقاومت بالای آن در برابر اسیدها (بخصوص اسید سولفوریک ) و دیگر سیالات بازی و اسیدی است از این رو یکی از مواد اولیه قابل استفاده و مقاوم در برابر اسید سولفوریک ، پلی اتیلن می باشد؛ به این مفهوم که پلی اتیلن هیچ واکنشی در محیط های اسیدی و قلیایی از خود نشان نمیدهد . از اینرو مخزن نگهداری اسید را یا از جنس استیل تولید میکنند که قیمت آن بسیار زیاد است یا از مشتقات پلی اتیلن که به نسبت قیمت مخزن اسید پایین تری دارند و همچنین برای اسیدهای های با دمای بالا میتوان از پلی پروپیلن که تحمل دمای 110 درجه سانتیگراد را دارد استفاده کرد .
انواع مخزن نگهداری و حمل اسید
بطور کلی اسید خاصیت خورندگی دارد به همین سبب باعث شده این سیال رانتوان در هر مخزنی حمل و نگهداری نمود .
به همین دلیل دو دسته جنس بدنه در تولید مخزن اسید وجود دارد که در زیر ابتدا نام برده و سپس توضیح مختصری در خصوص مخزن کربن استیل خواهیم داد :
• مخزن اسید کربن استیل
• مخزن اسید پلی پروپیلن
توجه مهم : اینکه چه اسیدی در داخل مخازن وجود داشته باشد حائز اهمیت است ولیکن اسیدینه یا بعبارتی درصد خلوص اسید هم بایستی حتما مدنظر قرار گیرد . ( مثلا خلوص اسید سولفوریک 98 درصد است درحالیکه خلوص اسید کلریک 7 درصد است . )
مخزن اسید hasn't published any decks.
Speaker Deck Pro: Add privacy options and schedule the publishing of your decks Upgrade