SIGNES DE PUNTUACIÓ

SIGNES DE PUNTUACIÓ

Teoria sobre els signes de puntuació - Llengua catalana

1b810b98d36fb1ff599832c6c1dffef6?s=128

RoserSise

May 22, 2020
Tweet

Transcript

 1. ELS SIGNES DE PUNTUACIÓ 3R TRIMESTRE – 2N BLOC

 2. EL PUNT . DOS PUNTS : PUNTS SUSPENSIUS … Per.

  T’agrada el formatge? Per. T’agrada el formatge? Indiquen una suspensió de l'oració
 3. COMA , PUNT I COMA ; Pausa breu que sovint

  es reflecteix oralment en l'entonació i, •Separar els elements d’una enumeració. (1,2,3,4...) •Introduir un aclariment. •Separar de la resta de l’oració el nom de la persona a qui ens adrecem. •Enllaçar oracions. Pausa mitjana que separa oracions de sentit complet connectades semànticament entre si. Indica que l'oració que segueix afegeix una matisació o informació nova.
 4. EXCLAMACIÓ ! INTERROGACIÓ ? Per fer preguntes directes. T’agrada el

  formatge? Per expressar emocions com sorpresa, admiració, por, alegria... Aquesta activitat és genial! En oracions imperatives o darrere d’interjeccions. Visca! No posarem mai punt despr No posarem mai punt despré és s d d’ ’aquests signes, cal posar aquests signes, cal posar maj majú úscula scula. .
 5. PARÈNTESIS ( ) Per obrir i tancar una expressió intercalada

  o per indicar acotacions en textos teatrals. El formatge rocafort (conegut arreu del món) s’elabora a França. COMETES << >> Inici i acabament d’una citació. Per indicar paraules amb un sentit diferent a l’habitual. Per indicar títols de parts d’obres, poemes o cançons. Em va dir: << Vine ràpid >>.
 6. PRACTIQUEU! http://www.chiscos.net/repolim/lim/signes_puntuacio/signes_puntuacio.html http://www.edu365.cat/primaria/muds/catala/ortografia/ci05.htm http://www.edu365.cat/primaria/muds/catala/ortografia/cm05.htm http://www.edu365.cat/primaria/muds/catala/ortografia/cs05.htm https://www.box.com/s/3wch8t1nnrsjr3q22r94