Upgrade to Pro — share decks privately, control downloads, hide ads and more …

Goudwisselkantoor - Groeipijn naar één sterk merk

Avatar for Marketing OGZ Marketing OGZ
April 04, 2025
16

Goudwisselkantoor - Groeipijn naar één sterk merk

Avatar for Marketing OGZ

Marketing OGZ

April 04, 2025
Tweet

More Decks by Marketing OGZ

Transcript

  1. DE FASCINERENDE GESCHIEDENIS VAN GOUD INTRODUCTIE WAT ASSOCIEER JIJ MET

    GOUD? Wie van jullie draagt er eigenlijk geen goud?
  2. Goud wordt al sinds 3000 v.Chr. gewonnen in Egypte en

    Mesopotamië. Eerste gouden munten rond 600 v.Chr. in Lydië (nu Turkije). Goud als ruilmiddel en statussymbool in rijken zoals Rome en de Inca’s. Goudkoorts in de 19e eeuw massamigratie naar Amerika van Australië. In de 20e eeuw gekoppeld aan valuta via de gouden standaard. Vandaag de dag nog steeds waardevol als belegging en in technologie. Geopolitieke ontwikkelingen en inflatie maken goud populairder dan ooit. DE FASCINERENDE GESCHIEDENIS VAN GOUD INTRODUCTIE
  3. GOUDWISSELKANTOOR INTRODUCTIE Begonnen als marktkraam in Rotterdam, ruim 40 jaar

    geleden Familiebedrijf: gestart door vader Jaap, later aangevuld door zijn 5 zoons Van handel in munten, bankbiljetten en postzegels naar sieraden en edelmetalen Snelle groei in de afgelopen 15 jaar 2010 Eerste Goudwisselkantoor in Rotterdam 2014 Eerste eigen veiling 2020 Lancering webshop voor edelmetalen
  4. VERKOOP EDELMETAAL MUNTEN & BAREN GOUDWISSELKANTOOR INTRODUCTIE INKOOP EDELMETALEN, SIERDADEN,

    HORLOGES, DIAMANTEN EN ZILVER VALUTA WISSELEN VERKOOP PRE-OWNED JEWELLERY MUNTEN & BANKBILJETTEN VERPANDINGEN VEILINGEN
  5. WIE IK BEN INTRODUCTIE XANDER MÖHRINGER COMMERCIEEL DIRECTEUR Edelmetalen kopen

    en verkopen is nog niet vanzelfsprekend. Het kopen en verkopen zo normaal maken als het kopen of verkopen van een fiets. MIJN AMBITIE
  6. VAN FAMILIEBEDRIJF NAAR EUROPEES MARKTLEIDER UITDAGING • Beperkte capaciteit van

    mensen en kantoren • Werving en opleiding van nieuwe collega’s • Logistiek en transport Van 1 naar 170 locaties in 15 jaar. Snelle groei door stijgende vraag naar goud en de lancering van onze webshop. Uitdagingen door groei:
  7. VAN FAMILIEBEDRIJF NAAR EUROPEES MARKTLEIDER UITDAGING Belangrijke keuzes op de

    gebieden: Strategie Markt Producten & diensten Mensen Techniek Partners Ambitie: Binnen 3 jaar marktleider in Europa Doel: 350 locaties in 6 landen Groei brengt groeipijn 🡪 Groei vraagt om strategische keuzes We blijven bouwen terwijl de ‘winkel’ open blijft
  8. Strategie gebaseerd op OGSM-model met lange termijn doelen. Professionele organisatie

    Groei van locaties Succes in elke markt Eén sterk merk Gelukkige medewerkers VAN FAMILIEBEDRIJF NAAR EUROPEES MARKTLEIDER UITDAGING
  9. KIESPIJN STRATEGIE WAAR WILLEN WE ECHT GOED IN ZIJN EN

    VOOR GAAN? Europees marktleiderschap in 2028 op het gebied van in- en verkoop van goud en zilver voor de consument. Na de crisisjaren waren we diverse new business initiatieven gestart onder een eigen merk. Ieder kende zijn eigen volwassenheid, teams, infrastructuur en potentie. Focus aangebracht en duidelijk bepaald wie we zijn en welke producten & diensten onze claim specialist van waarde ondersteunt. WAAR WILLEN WE NAARTOE? WAAR STONDEN WE? WAT HEBBEN WE GEDAAN?
  10. KIESPIJN MARKT KIEZEN WE VOOR KLANTTRANSACTIE OF KIEZEN WE VOOR

    KLANTRELATIE? Een organisatie die op verschillende momenten in het leven van de klant waarde biedt en daarmee voor een terugkerende klant zorgt. Door de diversiteit aan proposities, technologie en merken konden we niet anders dan klanten meer transactioneel te bedienen. Per productgroep / dienstcategorie onderzoek gedaan naar tevredenheid en drijfveren van klanten om zaken te doen en te blijven doen met Goudwisselkantoor. WAAR WILLEN WE NAARTOE? WAAR STONDEN WE? WAT HEBBEN WE GEDAAN?
  11. KIESPIJN PRODUCT & DIENST FOCUS OP NICHE OF EUROPEES SCHAALBAAR?

    Een schaalbare dienstverlening die Europees marktleiderschap mogelijk maakt. We kochten en verkochten een heel breed assortiment waaronder zelfs kunst & antiek. We boden kluisverhuur aan en verkochten muntverzamelboeken. Duidelijk gekeken naar waar we goed in zijn. Wat verwacht de markt van ons? Wat past bij onze missie? Wat kunnen we winstgevend opschalen? WAAR WILLEN WE NAARTOE? WAAR STONDEN WE? WAT HEBBEN WE GEDAAN?
  12. KIESPIJN MENSEN GROEI MET ERVAREN GOUDWISSELKANTOOR MENSEN OF MENSEN MET

    DE NODIGE COMPETENTIES? Goede, betrokken mensen in dienst hebben die passen bij onze bedrijfscultuur en die ervoor zorgen dat de ambitie geen stip op de horizon blijft maar we er ook echt komen. We hadden een team van betrokken collega’s die er veel al jaren werkte. Zij kende de cultuur en de materie goed. Uitbreiden met nieuwe mensen met de juiste know how. Collega’s die langer in dienst waren proberen mee te nemen of samen kritisch kijken naar de toekomst. WAAR WILLEN WE NAARTOE? WAAR STONDEN WE? WAT HEBBEN WE GEDAAN?
  13. KIESPIJN TECHNOLOGIE VERSCHILLENDE BEWEZEN TECHNIEKEN BEHOUDEN OF OVERSTAPPEN NAAR ÉÉN

    PLATFORM? Gebruik maken van technologie die de internationale ambities ondersteunt en onze omnichannel benadering faciliteert. Elke propositie en ieder merk gebruikte zijn eigen techniek. Van ERP en CRM varianten tot aan Excel. Vanuit een business perspectief bepalen wat we nodig hebben in een heldere doelarchitectuur. WAAR WILLEN WE NAARTOE? WAAR STONDEN WE? WAT HEBBEN WE GEDAAN?
  14. KIESPIJN PARTNERS LOYAAL AAN PARTNERS BLIJVEN, OF OVERSTAPPEN NAAR PARTNERS

    DIE DE TOEKOMST HEBBEN? Samenwerken met partners die je internationale ambities ondersteunen en begrijpen wie je bent en waar je vandaan komt. Diverse samenwerkingen met partners, vaak wat meer lokaal georiënteerd en sommige met persoonlijke relaties vanuit het eigen netwerk. Duidelijke verwachtingen uitgesproken naar partners voor nu en in de toekomst. Afscheid nemen van leveranciers en (nieuwe) partnerships aangaan. WAAR WILLEN WE NAARTOE? WAAR STONDEN WE? WAT HEBBEN WE GEDAAN?
  15. SAMENVATTEND Bepaal met elkaar waar je naartoe wilt en leg

    dit vast. Weet en erken wat je in huis hebt, wat je identiteit is en waar je als organisatie staat. Bepaal in hoofdlijnen welke milestones je nodig hebt om tot het doel te komen én wat dat mag kosten. Zet dit om naar jaarplannen en concrete doelen. Blijf koersvast maar stuur bij als de situatie daarom vraagt. Weet dat zelfs voor de grootste kiespijn een oplossing is. Toets of de markt, partners en natuurlijk je eigen mensen meegaan in jouw ambitie.