eleganteimpia teorioita tai terävimpiä työkaluja. Tautologisesti ilmaistuna RATKAISU ONGELMAAN RATKAISEE ONGELMAN Jos voit kuvitella asian, joka vie sinua eteenpäin, voit myös kokeilla rohkeasti käyttää sitä. Mieti eleganssia myöhemmin. Roiskimallakin voit onnistua!
jo tietämääni ja voinko käyttää sitä hyväkseni? Voinko kuvitella yksinkertaisemman ongelman, joka mahdollisesti voisi liittyä ratkaisuun ja johon ehkä jo tiedän vastauksen? ALOITA PIENISTÄ ONGELMISTA. SIIRRY VASTA SITTEN SUUREMPIIN.
käyttää tuntikaupalla aikaansa tällaisten tuherrusten tekemiseen” -Mikko Harju, 2015 Tietokoneet on keksitty juuri tätä varten. Ihminen voi keskittyä luomaan taidetta, kuten kuvassa.
kahdeksan bitin osasta: Punaisesta (R), Vihreästä (G), Sinisestä (B). Ensiksi helpotetaan ongelmaa tekemällä kuvasta kaksivärinen: Musta tai valkoinen.
tarkastellaan paikallisesti, josko pikselin ympäristö näyttäisi täytetyltä ympyrältä. Tarvitsemme tähän pari funktiota. Toinen kertoo ollaanko ympyrän sisällä ja toinen kuinka lähellä tietyn pikselin arvo on keskipisteen arvoa:
erotuksen olevan lähellä nollaa, sen ulkopuolella lähellä ykköstä. Sitten vaan etsitään koko kuvasta pienimmän pistemäärän saavat kohdat, ja todetaan niiden edustavan kuvassa olevia pisteitä!
Support Vector Machine (SVM)-oppimisalgoritmeja • We won’t have any of that! Otetaan siis muutama hyvä esimerkkinumero kuvista, ja lasketaan ihan raa’asti vaan etäisyys “ideaalinumeron” ja meidän kandidaatin välillä. • Vaikeinta on löytää pisteen ympäristöstä se paras kandidaatti. Etsitään siis kaikkialta ympäriltä ja otetaan pienimmän etäisyyden ideaaliin saavuttava kandidaatti voittajaksi.