Upgrade to Pro — share decks privately, control downloads, hide ads and more …

EL OS DEL SOL

066703f092b0c36e226e30fb91b60251?s=47 eva
October 21, 2011

EL OS DEL SOL

Treball de 5é de Primària

066703f092b0c36e226e30fb91b60251?s=128

eva

October 21, 2011
Tweet

Transcript

  1. EL 0S DEL SOL Treball fet per Santiago i Diego

  2. 1.NOM: Ós del sol o també denominat os Malai i

    el seu nom científic es Helaractos Malayanus el os Malai recibeix noms curiosos en altres idiomes , per exemple el Malaio , en el que se coneix com “Basindo nan Tenggil”el que li agrada assentar-se d’alt “.En Francés es diu “ours des cocoiters “(“os dels cocoters “)per la seua afició als cocs , mentre que en Anglés s’apoda Sun Bear,”os del Sol”. 2.A QUI GRUP PERTANY?: El seu grup es el dels mamífers vertebrats . 3.FAMÍLIA: Es de la família dels Ursidaes. 4.RESPIRACIÓ (tipus d’òrgans): La seua respiració es pulmonar i tenen els mateixos òrgans que nosaltres. 5.ON VIUEN (paisatge , zona i mapes): Els òssos Malais poden trobar-se al sud-est D’Àsia de Myanmar i Tailàndia fins a Malàsia , Sumatra i Borneu. L’os Malai viu a la següent zona del mapa.
  3. 6.ALIMENTACIÓ: Son Omnívors s’alimenten de mel , nèctar de flors

    , fruits , llavors , baies , aus , petites termites i petits Mamífers . La seua tècnica de caça es: quan la seua presa està distreta , ataca. 7.COM ES PER FORA , PES I TALLA: Té unes ungles molt grans , i el seu nas també lo es . Es de color negre , té el cap molt gran i les orelles xicotetes . La seua alça corporal es de 100-140 centímetres ; les femelles pesen 30-35 kg mentre els mascles arriben als 65 kg . 8.REPRODUCCIÓ I GESTACIÓ: -Embaràs:Les femelles donen a llum entre 1 i 3 cadells després d’un període de gestació de 96 dies.
  4. 9.ANYS DE VIDA: Viuen entre 15 a 30 anys .

    10.SITUACIÓ ACTUAL: L´habitat del óssos Malais s’està tornant cada vegada més restringit, sovint busca menjar en les zones agrícoles, no obstant son caçats per la seua vesícula i potes que són utilitzades en la medicina tradicional Xina. L’os malai està en perill d’extinció. 11.CURIOSITATS: •La seua altura es de apenes 1’2 metres en posició erguida en el cas dels mascles , les femelles són més baixes . •El pes de les femelles és de entre 20 i 40 kg , mentre que els mascles ronden entre els 30 i 60 kg . •A més a més del tamany , els ossos Malais és diferencia fàcilment de altres espècies de ossos per la seua forma allargada , orelles menudes , cua quasi inexistent (amb apenes 3 cm , resulta difícil vore-la a certa distància) potes i coll proporcionalment més llargs . •El mant de cabell és curtet i negre excepte en el nas , ulls i pit, on varia entre el groc i el ataronjat . •Les plantes dels seus peus estan nues , i per davant d’elles destaquen les forts , llargues i ganxudes urpes dels seus dits , especialment els anteriors .Esta característica permet als ossos Malais trepar als arbres més alts , on s’alimenten de fruits , sobre tot dels cocos que parteixen sense dificultat ,gràcies a les seues poderoses mandíbules . •Usa preferiblement el sentit del olfacte per a trobar el menjar , mentre la seua vista és pobre. •Los ossos Malais s’anomenen així per la taca en el pit , que la llegenda diu que representa al sol naixent.
  5. None